Biography/Biografie

MY NAME IS 

Valerie van Holten

Biography

Autonoom designer

Ik maak producten die een directe link hebben met mijn emoties en ervaringen. Die twee zijn vaak verbonden aan elkaar. Als kind was ik al een fantast. Overdrijven was mijn hobby maar daar loog ik ook niet om. Ik ben nog steeds een eerlijke fantast.

Alles wat ik zie, waar ik over val, mij over verbaas, zijn dingen die ik beter wil begrijpen. Dingen die ik vanuit een andere invalshoek hoek wil bekijken. Soms verwacht ik dat de wereld dat ook doet, maar dat is naïef. Iets wat ik dan ook ben. Ik droom over een wereld waar de dingen romantischer zijn dan ze werkelijk zijn. Mijn werk is een belofte van een droom die ik niet helemaal kan waar maken. Maar dat betekent niet dat ik het niet kan delen. Als ik rouw ben ik opzoek naar een oplossing, die ik vertaal in blokken. Want met blokken kun je bouwen, misschien dat ik al bouwend uit de put kom.

Als ik oordelen maak van andere die niet kloppen dan probeer ik dat zo snel mogelijk te vergeten. Tot dat ik zie dat andere het ook doen. En dan word ik boos. Wil ik benadrukken wat we doen als mens. Wanneer ik daar iets tastbaars van kan maken begint het begrip, wat ik onderzoek, een plekje te krijgen. Dan krijg ik een beetje vrede met de kronkelingen van de wereld. Kronkelingen die ik niet wilde, maar niet kan laten verdwijnen. Dus als ik er dan iets romantischer van maak, word het voor mij wat draagzamer. Ik streef op melancholie, een gevoel die ik haat en waar ik zoveel van hou.

Het moment dat ik gelukkig ben, voel ik me eigenlijk rot. En als ik in de put zit, vind ik het stiekem heerlijk. Dat is ook de reden dat ik moeite heb met dingen afmaken. Dus doe ik het niet. En noem het minimalistisch. Mijn werk ziet er dus ruw en onaf uit. Zoals de binnenkant van mijn hoofd. En ik geniet er van. Ik wil andere er in meenemen. De definitie van “self-distruction”?

Ik reageer op de wereld, ik ben een product van deze tijd. Maar ik verwacht niks terug. Of toch wel? Ik nodig je graag uit en laat me ompraten, of zal ik jou ompraten? 

© 2023 by CURTIS STONE. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now